Seminar
wo 7 november | 15:00 - 15:30
iSHARE Works Theater

Digitalisering en het hergebruik van data in de luchtvracht

Een groeiende economie en een toenemende schaarste op Schiphol dwingen Overheid en Schiphol tot een nieuwe visie op de toekomst van de luchtvracht. We zullen anders moeten werken om beter gebruik te maken van de beperkte capaciteit die we hebben. Een belangrijke rol in de samenwerking met de overheid is de oprichting van een data coöperatie. Digitalisering en hergebruik van brondata spelen hierin een belangrijke rol. Dit vereist goede afsprakenstelsels met diverse partijen. In deze theatersessie gaat Luc Scheidel uitgebreid in op de toegevoegde waarde van de data coöperatie en de rol van iSHARE hierin.
Transport & distributie
Supply chain management
Spreker
Luc Scheidel
Luc Scheidel
Cargonaut
Luc Scheidel is Directeur Innovatie bij Cargonaut: de regisseur van informatiestromen voor luchtvracht van en naar Schiphol. Met koplopers ontwikkelt Cargonaut nieuwe processen die wereldwijd onderscheidend zijn in de luchtvrachtindustrie. Luc combineert hier graag zijn kennis en ervaring op het gebied van logistiek en transport, luchtvracht, post en informatietechnologie om de effectiviteit en efficiency van logistieke processen en organisaties binnen de luchtvrachtketen te vergroten.
In vorige functies heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan in de logistieke wereld. Zo heeft hij als managementconsultant gewerkt voor verladende partijen en logistieke dienstverleners. Bij PostNL was hij verantwoordelijk voor ICT bij de nieuwe businessunit Autobedrijf.
Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Mediapartners