Categories for Artikel

Tie Kinetix gaat verder als Titan

augustus 23, 2023 11:07 am Gepubliceerd door

It-dienstverlener Tie Kinetix neemt op 13 september afscheid van de (merk)namen Tie en Tie Kinetix. De nieuwe eigenaar SPS Commerce heeft daartoe besloten. Titan wordt de nieuwe naam. Eind vorige maand kondigden de Amerikanen aan het hele bedrijf uit Breukelen, gespecialiseerd in de digitalisering van leveringsketens, voor ruim 68 miljoen euro te zullen overnemen.

SPS Commerce neemt Tie Kinetix over

juli 26, 2023 12:16 pm Gepubliceerd door

SPS Commerce gaat Tie Kinetix uit Breukelen, gespecialiseerd in de digitalisering van leveringsketens, voor ruim 68 miljoen euro overnemen. Het Amerikaanse bedrijf krijgt alle activiteiten van het Nederlandse bedrijf in zijn bezit.

Juli: dertien ict-deals in een dozijn?

juli 17, 2023 12:44 pm Gepubliceerd door

In de eerste twee weken van juli viel de Nederlandse ict-overnamemarkt niet stil. Kennelijk wilden veel partijen hun transacties nog voor de zomervakantie afronden. Computable zet nog dertien interessante overnames en investeringen op een rijtje die zeker niet in een dozijn gaan. The Digital Neighborhood & Fullstaq/Beyond Blue (1), Exponent & TestingCo (2), Techone & Prolinq (3), FononTech & een groep investeerders (4), Holland Capital & Chainresult/Supply Chain Company (5), SendCloud & Tracey (6), Main Capital Partners & Alfa eCare/Sirenia (7), Lighthouse software & Questionnaire Manager/Philips VitalHealth (8), Interface Groep & Matchcare (9), Archipel Academy & Quofox (10), Outtask & Aspen Digital (11), United Playgrounds & De Nieuwe Zaak (12) en Nobears Group & Muntz (13).

Met SAP Rise naar een betere informatievoorziening

juli 6, 2023 10:36 am Gepubliceerd door

SAP wekt met de programmanaam Rise, als opmaat voor een effectieve migratie van on-premises erp-software naar de cloud, hoge verwachtingen. Namelijk van het bereiken van een hoger niveau van informatievoorziening. Dus voordeliger, slagvaardiger en beter schaalbaar. Op een recente Rise-promotiebijeenkomst in het Amsterdamse Eye filmmuseum passeerde een aantal voorbeelden uit de praktijk de revue: M&G Group, Postnl en Riho.

Volkswagen kiest 3d-printsysteem Additive Industries

juni 27, 2023 4:42 pm Gepubliceerd door

Volkswagen Group breidt zijn 'additive manufactering' uit met een tweede MetalFAB 3d-printsysteem van Additive Industries. De autofabrikant opende in 2018 een 3d-printcentrum om complexe auto-onderdelen te ontwikkelen met behulp van verschillende 3d-metaalprinttechnologie├źn. Metaalprintbedrijf Additive Industries uit Eindhoven is een belangrijke partner.

Hogescholen gaan meer technici bij- en omscholen

juni 13, 2023 10:24 am Gepubliceerd door

Het consortium Digital Industry Boost (DIB) investeert de komende vier jaar zeven miljoen euro in een betere aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven. Met name de bij- en omscholing voor technische beroepen in de regio rond Eindhoven krijgt versterking.

CIP steekt geld in Inepro, stoot Kuario af aan XMDS

juni 12, 2023 5:31 pm Gepubliceerd door

Het Amsterdamse Cape Investment Partners (CIP) stapt in bij Inepro, een leverancier van oplossingen voor de ev (elektrische voertuigen)-laadinfrastructuur-markt. In het kader van de overname wordt het fintech-onderdeel Kuario verkocht aan XMDS, een betaalsoftwarebedrijf uit Haarlem en eveneens een CIP-participatie.

CIP steekt geld in Inepro, stoot Kuario af aan XMDS

juni 12, 2023 5:31 pm Gepubliceerd door

Het Amsterdamse Cape Investment Partners (CIP) stapt in bij Inepro, een leverancier van oplossingen voor de ev (elektrische voertuigen)-laadinfrastructuur-markt. In het kader van de overname wordt het fintech-onderdeel Kuario verkocht aan XMDS, een betaalsoftwarebedrijf uit Haarlem en eveneens een CIP-participatie.

Falend hardware-onderdeel oorzaak storing ProRail

juni 8, 2023 5:37 pm Gepubliceerd door

Een defect hardware-onderdeel in het systeem voor de bediening van seinen en wissels heeft de grote storing veroorzaakt in de verkeersleidingspost in Amsterdam. Het heeft bijna vier dagen geduurd, maar ProRail weet nu zeker wat er is misgegaan. Het hardware-onderdeel is inmiddels vervangen. Het systeem is de afgelopen twee dagen uitgebreid getest en werkt weer, aldus ProRail.