Artikel 22 januari 2021

5 technologietrends die onze toekomst ‘verstoren’

De wereldwijde pandemie stelt onze gezondheid, economie, bedrijvigheid en ons levensonderhoud stevig op de proef. En onze vindingrijkheid. Sneller dan voor mogelijk werd gehouden, zijn bedrijven zich via het omarmen van technologie gaan aanpassen aan de nieuwe situatie. Hoewel niemand kan voorspellen wat de toekomst brengt, zijn er voordelen te behalen uit de volgende vijf opkomende technologieën, trends die de strategieën van bedrijven voor digitale transformatie in 2021 zouden moeten beïnvloeden.

  • All-photonics networks (apn) maken volgende-generatie-communicatie mogelijk

Het is geen geheim dat het energieverbruik van it-systemen een groot en schadelijk effect heeft op het milieu. De introductie van all-photonics networks (de zogenaamde apn’s) kan deze impact echter aanzienlijk verminderen.

Apn’s gebruiken optische en hybride bekabeling voor end-to-end-informatieoverdracht tussen terminals en servers. Dit maakt de overdracht van grote hoeveelheden verkeer mogelijk, terwijl de latency laag blijft. Deze techniek is vele malen energiezuiniger dan bestaande netwerken.

Naast de duidelijke voordelen voor het milieu zijn deze netwerken ook intuïtief, zodat verbinding te maken is vanaf elke locatie of omgeving. Deskundigen verwachten dat de transmissiecapaciteit na verloop van tijd zodanig kan toenemen dat je in een fractie van een seconde 10.000 films van twee uur kunt downloaden. Het resultaat is een communicatieplatform dat een grote sprong voorwaarts betekent naar een slimme, duurzame en energiezuinige bedrijfsvoering.

Lees het volledige artikel op computable.nl