Artikel 3 juni 2022

AMS-IX wacht grote upgrade

De sterke toename van het internetverkeer brengt AMS-IX ertoe het switching-platform, dat dit grote internetknooppunt ondersteunt, een belangrijke upgrade te geven. De migratie start in Amsterdam. Op zestien co-locaties in Nederland zal connectiviteit naar het nieuwe platform worden aangeboden.

It-dienstverlener Quanza gaat hiertoe het Juniper MX-routingplatform leveren. Dit platform biedt 400G-poorten, ondersteunt open standaarden en is eenvoudig te integrren met de beheer- en automatiseringstools van AMS-IX.

‘Het internetverkeer neemt jaarlijks met ongeveer twintig procent toe,’ zegt Ruben van den Brink, cto van AMS-IX. ‘Bij de start van de pandemie steeg het verkeer zelfs 35 procent,’ vult Frans ter Borg, ceo van Quanza, aan.

AMS-IX ontwikkelt en beheert internetknooppunten op diverse plekken in de wereld en speelt een cruciale rol in het functioneren van het wereldwijde internet. Het platform in Amsterdam is één van ’s werelds grootste knooppunten voor ip-verkeer en faciliteert op piekmomenten meer dan tien Terabit internetverkeer per seconde.

Lees het volledige artikel op computable.nl