Artikel 30 maart 2021

Cio ook verantwoordelijk voor talentwerving

Computable 100

Ben je actief als chief information officer (cio)? Dan ben je al lang niet meer enkel verantwoordelijk voor infrastructuur, data en legacy-systemen. Integendeel, ook processen, groei, personeel en ontwikkeling zijn zaken waarmee de moderne cio te maken krijgt.

De cio moet ervoor zorgen dat de beschikbare technologieën niet alleen ten dienste staan van in- en externe gebruikers. Het is ook de taak om iedere medewerker de technologie optimaal te laten gebruiken om het werk te doen. Om dit in goede banen te leiden, zijn in de toekomst bij organisaties nieuwe infrastructuren nodig. Pas dan functioneren medewerkers optimaal.

Het lijkt er dus op dat de cio belast is met het realiseren van een ware transformatie binnen de hele organisatie. De nieuwe technologieën, toepassingen en mogelijkheden vragen namelijk nogal wat van medewerkers. Wanneer een traditionele organisatie de switch naar een digitale basis weet te maken, heeft dat impact op de werkvloer. Niet alleen qua uitvoerende werkzaamheden, maar ook wat het vraagt van mensen. Een digitale transformatie kun je dan ook vergelijken met een cultuurverandering. En zo heeft de cio ineens de uitdagende taak om iedereen hierin mee te krijgen. Een cio zal in dit traject dan ook onlosmakelijk verbonden zijn met zijn collega’s van hr.

Lees het volledige artikel op computable.nl