Artikel 2 augustus 2021

Ctac heeft goed tweede kwartaal achter de rug

It-dienstverlener Ctac zag in het afgelopen tweede kwartaal de omzet met 26 procent stijgen tot 25,7 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de omzet 20,4 miljoen euro. De brutowinst (ebit) steeg zelfs met 140 procent, van 0,5 miljoen naar 1,2 miljoen euro. Volgens het Bossche bedrijf zat de groei vooral in detachering en projecten.

Financieel directeur Pieter-Paul Saasen stelt: ‘Na een goed eerste kwartaal hebben we de stijgende lijn in het tweede kwartaal over de hele linie doorgezet. We zien een duidelijk herstel van de investeringsbereidheid in it-projecten, wat een positief effect had op met name onze detachering en projecten.’ In het eerste kwartaal was dit beeld min of meer hetzelfde, met een toenemende vraag  naar SAP/S4 Hana-oplossingen.

Volgens Saasen werd de sterke omzetgroei enigszins geremd door het lage aantal werkbare dagen en het relatief hoge aantal feestdagen. Verder wijst op de positieve bijdrage van het vorig jaar overgenomen bedrijf Oliver (effect 3,1 miljoen euro), een specialist in integratie en softwareontwikkeling.

Bij de tak Cloud services, die klanten ondersteunt bij het migreren van een private naar een publieke-cloudomgeving, was sprake van een beperkte omzetgroei. Ook de licentieverkopen stegen licht en waren met 1,0 miljoen euro circa 0,4 miljoen euro hoger dan in 2020. Volgens Ctac vertaalt het positieve marktsentiment rondom de sector-gerichte software-as-a-service (saas)-oplossingen zich nog niet in het op grote schaal investeren in nieuwe software. Klanten blijven nog terughoudendheid, onder meer in de coöperatieve sector.

Lees het volledige artikel op computable.nl