Artikel 9 september 2021

Dertig miljoen voor e-handelaar Dwarfs

Het Amsterdamse e-handelsbedrijf Dwarfs heeft met de Europese investeringsfirma North Wall Capital een akkoord bereikt over een schuldfinanciering van in totaal dertig miljoen euro. De scale-up gebruikt het bedrag om nieuwe acquisities te kunnen financieren inclusief de onmiddellijke afronding van de overnames van vier webshops, actief in lifestyle- en woninginrichting.

Dwarfs wil via de partnerplatforms van Bol.com en Amazon een online marktplaats creëren waar talloze lokale webshops aan verbonden zijn. Zo wil het nog meer verkopen online laten plaatsvinden in plaats van bij de fysieke detailhandel. 

Afgelopen mei kondigde het e-commercebedrijf aan de komende jaren twintig webshops in binnen- en buitenland over te willen nemen met een omzet variërend van vijfhonderdduizend tot twintig miljoen euro. Het nam toe al de keukenwebshop Amco over en haalde in een Series A-investeringsronde 7,5 miljoen euro op.

Nu is daar de North Wall Capital verstrekte krediet van dertig miljoen euro bijgekomen.  Dwarfs zal met de nu beschikbaar gekomen dertig miljoen vier overnames financieren: de webshops Slaapkalm, Calmzy, Litollo en Kristie’s Kitchen. Samen met Amco is dit kwartet goed voor een omzet van zo’n elf miljoen euro.

Daarnaast is het bedrijf ook al bezig met een grotere series B-ronde, bestaande uit eigen vermogen en schuldfinanciering. Deze moet einde 2021 zijn afgerond om het groeitempo bij te benen en aan te blijven haken bij de consolidatieslag die nu plaatsvindt bij de Europese online detailhandel en dito marktplaatsen.

Lees het volledige artikel op computable.nl