Artikel 15 juli 2021

Descartes neemt Amerikaanse GreenMile over

Het Canadese Descartes, dat software maakt voor de supply chain en logistiek, neemt last-mile-dienstverlener GreenMile over voor dertig miljoen dollar. GreenMile levert via de cloud mobiele oplossingen voor routeplanning en richt zich voornamelijk op de levensmiddelensector.

De overname past binnen de groeistrategie van Descartes, waarbij het bedrijf een complete dienstverlening wil aanbieden rond logistieke software. GreenMile levert oplossingen voor routeplanning voor de transportsector, onder meer mobiele applicaties voor chauffeurs en tools die bedrijven realtime inzicht geven in de status van leveringen. Een goed deel van de software drijf op kunstmatige intelligentie en machine learning. Bijkomend maken de oplossingen ook papieren leveringsdocumenten overbodig.

Het hoofdkantoor van het in 2011 opgerichte GreenMile is gevestigd in Orlando, Florida, Daarnaast zijn er kantoren in Sao Paolo en Fortaleza, Brazilië. Descartes neemt de onderneming over voor dertig miljoen dollar, inclusief een potentiële prestatiebeloning met een maximum van tien miljoen dollar. Dit is gebaseerd op het behalen van de omzetdoelstellingen in de eerste twee jaar na de overname.

Lees het volledige artikel op computable.nl