Artikel 20 mei 2021

Descartes neemt Duitse Portrix over

Het Canadese Descartes, dat software maakt voor de supply chain en logistiek, neemt voor 22 miljoen euro Portrix Logistics Software over. Dat Duitse bedrijf levert aan logistieke dienstverleners oplossingen voor tariefbeheer.

Het hoofdproduct van Portrix, Global Price Management (GPM), wordt door klanten ingezet voor de routing van wereldwijde verzendingen, tariefbeheer, prijsbeleid en de bepaling van capaciteit. De oplossingen worden geïntegreerd met kernsystemen van logistieke dienstverleners, zoals crm- en transportbeheersystemen en online-boekingsplatforms. Het rekent onder meer DHL, Kuehne + Nagel en Maersk tot zijn klantenbestand. Door onderdeel van Descartes te worden, krijgen klanten meer mogelijkheden om hun logistieke activiteiten te optimaliseren.

Descartes levert softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek. Klanten, zoals Leen Bakker en Wehkamp, gebruiken de oplossingen om leveringen te plannen, sturen, volgen en meten. Het bedrijf krijgt via de overname toegang tot een tariefbeheeroplossing. ‘Onze tariefbeheer- en online-boekingstools ondersteunen klanten die hun activiteiten willen verbeteren en tegelijkertijd hun investeringen in het bestaande backofficesystemen willen behouden’, aldus algemeen directeur Edward Ryan.

Het hoofdkantoor van Descartes is gevestigd in Waterloo (Canada). In de Benelux beschikt het over kantoren in Gent, Lier, Amersfoort en Woerden.

Lees het volledige artikel op computable.nl