Artikel 6 januari 2022

DSM schudt inkoop- en bestelomgevingen op

SAP Ariba en SAP Commerce Cloud breed ingevoerd

Speciaalchemie- en levensmiddelentechbedrijf DSM vervangt zijn verouderde SAP Supplier Relationship Management-inkoopsoftware door SAP Ariba. Het vernieuwingstraject duurt zo'n drie jaar en is afgetrapt met de processen voor de indirecte inkoop. Eerder gaf het industrieconcern uit Heerlen te kennen dat het voor zijn klanten een nieuw bestelportaal inricht op basis van SAP Commerce Cloud. Zelfservice is bij beide het toverwoord.

De vervanging van de huidige SAP-inkoopsoftwareomgeving is een flinke klus. Ruim twintigduizend leveranciers leveren wereldwijd indirecte goederen en diensten aan DSM. Binnen het concern is de inkoop verdeeld in vijf regio’s en vier clusters: facilitaire goederen en diensten, ict, logistiek en verpakkingsmaterialen, en technische goederen en diensten.  

DSM trekt er drie jaar voor uit om de huidige SAP Supplier Relationship Management-omgeving over te zetten op het inkoopplatform SAP Ariba. Vorig jaar ging het traject van start met een pilot in Frankrijk en Brazilië. Met name dit Zuid-Amerikaanse land staat bekend om zijn complexe wet- en regelgeving voor belastingen. Voor dit zogeheten Buy.Smart-programma werkt DSM samen met McCoy & Partners én Deloitte.

Lees het volledige artikel op computable.nl