Artikel 20 mei 2021

Dwarfs gaat massaal winkels op Bol.com opkopen

Eigen software vindt snel ruwe diamanten

Het Nederlandse e-commerce bedrijf Dwarfs wil massaal lokale webshops overnemen die snel groeien via de partnerplatforms van Bol.com en in tweede instantie ook Amazon. Plan is om alleen al dit jaar zo’n twintig acquisities te doen. Binnen drie jaar moeten dat er ongeveer vijftig tot zestig zijn. Gemikt wordt op succesvolle webwinkels met een omzet van 0,5 miljoen tot tien miljoen euro die op deze grote marktplaatsen opereren.

Bij investeerders en financiers is in een Series A financieringsronde 7,5 miljoen euro opgehaald. Deze initiële oorlogskas zal binnenkort worden aangevuld met enkele tientallen miljoenen aan schuldfinanciering (venture debt). Tot de oprichters behoren ‘marketplace-kenners’ als Demian Beenakker, Bas Urlings en Michiel van der Meer.

Hun scale-up is in hoge mate op technologie gebaseerd. Demian Beenakker: ‘Om de ‘ruwe diamanten’ onder de webshops te vinden heeft Dwarfs eigen software ontwikkeld waarmee maandelijks duizend merken zijn te scannen.’ Daar worden vijftig merken uitgefilterd die Dwarfs met de stofkam gaat uitpluizen. Tevens heeft Dwarfs een strak proces ontworpen om de eerste fase van een due diligence heel snel te doen. Binnen een half uur heeft men al een behoorlijke indruk van het commerciële potentieel, de bezittingen en de schulden.

Lees het volledige artikel op computable.nl