Artikel 30 december 2022

Eindspurt op Belgische ict-overnamemarkt

Op de valreep werden er in de laatste weken van dit jaar nog een aantal overnames en investeringen gedaan op de Belgische ict-markt. Met ook een uitstapje naar de Nederlandse markt: Organi lijfde de logistieke-softwareleverancier Softpak in. De Nederlandse investeringsmaatschappij Capital A hielp de ESC-holding met het verwerven van Net IT. Een kort overzicht.

Organi uit Wilrijk heeft het Nederlandse softwarehuis Softpak overgenomen. Dit bedrijf uit Ridderkerk biedt geïntegreerde logistieke oplossingen aan havengerelateerde bedrijven. Met 45 medewerkers is Softpak actief in zestien landen. Organi telt inmiddels bijna 150 medewerkers en een omzet van ruim tien miljoen euro.  

Amptec, een integrator van audiovisuele oplossingen voor broadcast, live entertainment en audio- en videopostproductie uit Bilzen (een Nederlands kantoor in Utrecht) nam GoCreate uit Londerzeel over. Dit is een expert in de onderliggende infrastructuurlaag van it-netwerken: switches en routers, security, firewalls en storage- en workflowoplossingen.   

Meta, het Amerikaanse bedrijf achter Facebook, WhatsApp en Instagram, liet zijn oog vallen op het Kempens bedrijf Luxexcel. Dit is een specialist in 3d-printtechnologie voor complexe brilglazen op voorschrift. De overname betekent een exit van investeerder PMV (Participatiemaatschappij Vlaanderen).

Het Zweedse ingenieursbureau Sweco verwerft Futureproofed via een aandelentransactie. Dit klimaat-techbedrijf uit Leuven biedt carbon management tools waarmee steden en gemeenten hun klimaatstrategie kunnen uitstippelen.

Lees het volledige artikel op computable.nl