Artikel 16 september 2021

Forse investering Bill Gates in moderne SRV-man Picnic

Websuper Picnic heeft zeshonderd miljoen euro opgehaald in een nieuwe financieringsronde. De Bill & Melinda Gates Foundation Trust leidde deze ronde. Ook bestaande investeerders deden mee. Met het extra kapitaal breidt Picnic uit in Europa, vooral in Duitsland en Frankrijk.

De naar eigen zeggen moderne SRV-man heeft het geld nodig voor de inrichting van gerobotiseerde distributiecentra, elektrische voertuigen en extra softwareontwikkelaars. Ook wil Picnic de investering gebruiken voor verdere innovaties. De online supermarkt brengt boodschappen met elektrische wagentjes gratis aan de deur en wil na de start in 2015 verder groeien in Europa. Inmiddels is de online supermarkt actief in ruim tweehonderd plaatsen in Nederland, Duitsland en Frankrijk.  

De opzet van Picnic, waarbij zonder winkels als tussenschakel boodschappen rechtstreeks vanuit distributiecentra naar de mensen thuisbrengt, heeft dus de aandacht van de Bill & Melinda Gates Foundation getrokken. De stichting richt zich op investeringen in liefdadigheid, armoedebestrijding, volksgezondheid en duurzaamheid. Microsoft-medeoprichter Bill Gates is een van de rijkste mensen ter wereld.

Overigens, over de SRV (Samen Rationeel Verkopen) gesproken. De laatste SRV-wagen stopte met rijden in 1995 maar kende een opvolger in Springer. Vandaag de dag zijn er onder die vlag nog ruim honderd rijdende winkels in Nederland actief.

Lees het volledige artikel op computable.nl