Artikel 25 maart 2021

FourKites krijgt 100 miljoen dollar extra kapitaal

Het Amerikaanse Fourkites, dat software maakt waarmee bedrijven hun logistieke stromen in de gaten houden, krijgt een kapitaalsinjectie van honderd miljoen dollar. Onder meer Volvo en Qualcomm stoppen het bedrijf geld toe.

De financiering moet FourKites in staat stellen zijn oplossingen voor het inzichtelijk maken van de supply chain te verbreden en nieuwe markten te bewerken. Het bedrijf noemt daarbij Europa. ‘Deze laatste financieringsronde, na een jaar van recordgroei, bevestigt onze visie om de barrières af te breken in de huidige supply chains – tussen transport, magazijnen, winkels en losstaande technologiesystemen’, zegt bedrijfs-ceo Mathew Elenjickal. ‘We kijken ernaar uit onze diensten in heel Europa aan te bieden, te beginnen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ons platform stelt verladers en leveranciers in staat het volgende digitale supply chain-tijdperk te betreden.’

FourKites was in 2014 een pionier op het gebied van realtime visibility van de supply chain. Onder meer Coca-Cola, Unilever, AB InBev en Pfizer gebruiken de tools voor het volgen van hun zendingen over de weg, het spoor, de zee en door de lucht. Het platform gebruikt daarbij machine learning om de exacte aankomsttijden te voorspellen. Het bedrijf doet dat in 176 landen.

Aan de nieuwe kapitaalronde deden fondsen als Thomas H. Lee Partners mee, maar ook Qualcomm Ventures en Volvo Group Venture Capital, de investeringspoten van de gelijknamige chipbakker en vrachtwagenfabrikant.

Lees het volledige artikel op computable.nl