Artikel 12 juli 2022

Gentse Custo test pakjesbus met iot in Nederland

De Gentse startup Custo gaat bij wijze van proef ook in Nederland slimme geconnecteerde brievenbussen plaatsen. Op verschillende locaties komen er testbussen die concrete feedback moeten opleveren. Doel is eind dit jaar ook de NL markt te gaan bedienen.

De pakjesbus die via het internet of things (iot) is verbonden, voorkomt dat koeriers voor een gesloten deur komen te staan en hun spullen niet kunnen afleveren. Ook het risico op diefstal vermindert.

Met het ingebouwde display en een bijbehorende app faciliteert Custo 24/7 pakjesverkeer. Postpakketten kunnen worden achtergelaten zonder dat de ontvanger thuis hoeft te zijn. Dit bespaart veel onnodige kilometers. Custo ziet de slimme brievenbussen als een duurzaam antwoord op de vele lever- en retourproblemen rond e-commerce.

Volgens mede-oprichter en directeur Francis Delplanque voldoet Custo aan de Nederlandse regelgeving. In België voldoet het bedrijf aan het nieuwe wettelijk kader voor pakjesbussen zoals voorgesteld door Petra de Sutter, minister van Post.

Lees het volledige artikel op computable.nl