Artikel 1 augustus 2022

HaskoningDHV deelt beheertool en datatrucs op Github

Advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV deelt SAM (Smart Asset Management) met de open-source-gemeenschap. SAM is een in Python ontwikkeld softwarepakket dat al jaren intern wordt gebruikt. De stap om de software op Github en de documentatie te delen past in de digitale transformatie waarin het bedrijf uit Amersfoort software deelt met klanten, studenten en concurrenten. Dat moet de samenwerking verbeteren en een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

De SAM-software bestaat onder meer uit tools om tijdreeksgegevens te verwerken en wordt gebruikt door datawetenschappers, data-engineers en data-analisten. Het bevat allerlei functies voor het laden van gegevens, voorverwerking, validatie, visualisatie en het bouwen van functies.

De software bevat ook machine learning-modellen voor prognoses en detectie van afwijkingen. Volgens de makers helpt SAM gebruikers om eenvoudig modellen te maken die meerdere stappen vooruit voorspellen of om waarden te voorspellen, die kunnen worden gebruikt voor detectie van afwijkingen.

Lees het volledige artikel op computable.nl