Artikel 19 december 2022

Hoe verlaag je kosten tijdens recessie?

Inflatie, verstoring van de supply chain, stijgende energiekosten, renteverhogingen, het huidige economische klimaat en de voortdurende geopolitieke onzekerheden treffen bedrijven in heel Nederland en de Europese Unie.

Uit de nieuwe cijfers van het CBS blijkt dat de economische onzekerheid in Nederland groot is. Bovendien zagen ondernemers de winstgevendheid afgelopen kwartaal dalen en blijft het pessimisme over het economische klimaat toenemen. Bedrijven zullen in deze moeilijke tijden ongetwijfeld nieuwe prioriteiten moeten stellen en de efficiëntie moeten verhogen, zonder dat dit een grote hap uit het budget neemt.

In voorbereiding op een eventuele recessie voeren bedrijven wereldwijd al gerichte kostenherstructureringen door. Volgens experts moeten bedrijven klaar staan om hun strategieën aan te passen, hun financiën op orde brengen en hun liquiditeit en balans goed in de gaten houden. Daarnaast moet automatisering de prioriteit krijgen om de kosten te verlagen, processen te optimaliseren en de veerkracht te verbeteren.

Maar hoe kunnen bedrijven zich voorbereiden op een mogelijke recessie?

Lees het volledige artikel op computable.nl