Artikel 29 juli 2022

Hoogleraar Hans Wortmann overleden

Prof. dr. ir. Hans Wortmann is afgelopen 6 juli op 71-jarige leeftijd overleden. 'Uiteindelijk door ziekte geveld, heeft de stichting Lean Management Network (LMN) een geweldige voorzitter en bovenal mens verloren die altijd klaar stond om het maximale eruit te halen', meldt de website van LMN.

Wortmann verwierf als hoogleraar Informatiekunde in Eindhoven en Groningen grote bekendheid op het gebied van productielogistiek en de toepassing van lean en enterprise resource planning (erp)-software. Hij was vanaf 2015 voorzitter van LMN. Lean management was zijn passie. Hij droeg actief bij aan de kennisontwikkeling en innovatie binnen de portefeuille van TKI Dinalog en de Topsector Logistiek.

Wortmann begon zijn academische loopbaan in 1971 aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij in 1981 assistent-hoogleraar werd, in 1986 universitair hoofddocent en in 1987 hoogleraar Industriële Informatiesystemen. In 2003 maakte hij de overstap naar de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij werd benoemd tot hoogleraar Informatiemanagement aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen.

Lees het volledige artikel op computable.nl