Artikel 7 mei 2021

Investeerders zien handel in e-wholesaler Orderchamp

Het twee jaar geleden opgerichte Amsterdamse Orderchamp valt in de smaak bij investeerders. In een eerste grote investeringsronde haalde de online-groothandel (e-wholesale) voor merken en winkeliers 16,5 miljoen euro aan groeikapitaal op voor verdere expansie in Europa. Deze Series-A investeringsronde wordt geleid door Prime Ventures. Bestaande investeerders Henq en een aantal business angels participeren mee.

Orderchamp biedt winkeliers de mogelijkheid om via zijn online-platform producten voor hun eigen (web)winkel in te kopen bij bijna tweeduizend Europese merken. Die merken krijgen op hun beurt via het platform toegang tot circa dertigduizend retailers uit Europa. Het platform is in korte tijd gegroeid vanwege de gunstige inkoopvoorwaarden, zoals lage bestelminima, een zestig-dagenbetaaltermijn en een gratis verzending, die in de coronacrisis massaal zijn omarmd. 

Het bedrijf steekt het opgehaalde kapitaal in het vergroten van het internationale merkaanbod, het verbeteren van de digitale inkoopervaring en het doorontwikkelen van de technologie, onder andere machine learning en integraties met e-commerce-systemen. Orderchamp bedient klanten uit heel Europa. Binnen twee à vier maanden zal er een kantoor in Duitsland worden geopend.

Lees het volledige artikel op computable.nl