Artikel 26 september 2022

’It: van zorgenkindje naar succesfactor’

Event | TechniShow en ESEF

Bij het automatiseren van bedrijfsprocessen op industriële schaal wil nog wel eens wat misgaan. Volgens Hans Bolt, business partner van adviesbureau BLMC, is het van belang om evenredig veel tijd en geld te investeren in de kwaliteit van de oplossing als in de acceptatieprocedure.

Gedurende alle dagen van de recent gehouden vakbeurzen TechniShow en ESEF Maakindustrie in de Jaarbeurs droeg het consultancybedrijf BLMC, gespecialiseerd in transformatieprojecten, kennis en ervaring uit via een lezingenprogramma. Hans Bolt, businesspartner van BLMC, gaf een presentatie onder de prikkelende titel ‘It: van zorgenkindje naar succesfactor’.

Bij het automatiseren van bedrijfsprocessen op industriële schaal wil nog weleens wat misgaan. Meestal ligt de oorzaak bij het niet goed in kaart brengen van de doelstellingen, waardoor de uitvoerende it-specialisten geen sluitende opdracht voorgeschoteld krijgen. Meestal zit er druk op het project vanwege bepaalde efficiency doelstellingen of kostenreductie. Door de haast is er dikwijls weinig oog voor de stakeholders. Vanwege hun belang en eventueel participatie in het project hebben die formeel of informeel invloed op het eindresultaat.

Bolt hanteert de formule E=KxA: Effect (succes) = Kwaliteit oplossing (software) x Acceptatie. Indien de kwaliteit van de software als voldoende is te kwalificeren, maar het acceptatietraject niet, dan is het effect matig tot slecht. En omgekeerd zal bij een geslaagde acceptatie van software van een slechte kwaliteit het resultaat ook niet bevredigend zijn.

Lees het volledige artikel op computable.nl