Logistieke Tech Trends 8 september 2020

Linde komt met slim veiligheidsvest voor anderhalve meter afstand

Veiligheidsvest corona

Linde Material Handling brengt een veiligheidsvest op de markt waarmee magazijnmedewerkers onderling anderhalve meter afstand kunnen bewaren. Wanneer een collega binnen een straal van anderhalve meter komt, geeft het vest een waarschuwingssignaal door op te lichten, te trillen en geluid te maken. 

Naast het Secure Distance Vest lanceert Linde ook de Distance Beeper. Dit kleine apparaat werkt nagenoeg hetzelfde als het Secure Distance Vest, maar kan aan de kleding van medewerkers worden bevestigd. Voor beide apparaten gebruikt Linde ultrabreedbandtechnologie. Optioneel is de tracing-functie. Bij een eventuele besmette collega maakt deze functie inzichtelijk welke collega’s zich recentelijk nog in zijn of haar omgeving bevonden. Zo voorkomen bedrijven dat ze het hele personeelsbestand in quarantaine moeten plaatsen. Alle gegevens blijven vier weken lang bewaard.

Linde Safety Guard systeem

Beide systemen werken op het Linde Safety Guard systeem, dat onder meer waarschuwt wanneer een aanrijding dreigt tussen een heftruck en een voetganger. Hierdoor kunnen beide veiligheidsoplossingen na de coronapandemie worden omgebouwd naar de Linde Safety Guard. Omgekeerd geldt dat klanten van Linde die over de Safety Guard beschikken, dit systeem kunnen laten ombouwen tot Secure Distance Vest of Distance Beeper.

Onconventioneel denken

“Dit soort tijden vereist onconventioneel denken”, zegt Andreas Krinninger, CEO van Linde Material Handling. “Met ons Secure Distance Vest en de Distance Beeper hebben we een geavanceerd systeem aangepast aan nieuwe omstandigheden. We bieden bedrijven een eenvoudig te implementeren methode om besmettingen tegen te gaan en de productiviteit en continuïteit te waarborgen. Beide oplossingen worden al met succes toegepast op verschillende van onze eigen locaties – en we krijgen ook zeer positieve feedback van testklanten.”