Artikel 15 september 2022

Main Capital stapt in markt logistieke software

Main Capital Partners neemt het Duitse Wanko en het Nederlandse FleetGo over. De investeringsmaatschappij voegt de twee bedrijven samen tot een nieuwe logistieke-software-onderneming onder de naam FleetGo Group zal dragen.

Wanko heeft een sterke positie in de markt voor transportoplossingen en biedt software voor warehousing en routeoptimalisatie. Het bedrijf uit Ainring (Beieren) is actief in de Duitstalige regio en bedient klanten als Coop, Edeka, Linde en Rossmann.

FleetGo uit Hattem richt zich op high-end telematica-oplossingen voor kleine, middelgrote en grote bedrijven in de Benelux. De oplossingen worden gebruikt voor tachograaf-download- & -file- management, tachograaf-data-analyse, rijtijdenmanagement, rijgedragmonitoring, brandstofverbruik en real-time GPS tracking. Klanten zijn onder andere DHL en Reym.

De gecombineerde onderneming (bijna twintig miljoen euro aan omzet met zo’n honderdvijftig man) biedt oplossingen voor warehouse management, transportbeheer en vlootmanagement. Zoals gewoonlijk zal Main als investeerder FleetGo Group verrijken met nieuwe overnames. Het ultieme doel is om met de software slimmere wagenparken te creëren met bruikbare gegevens en inzichten over de prestaties van chauffeurs en wagenparken, evenals informatie over het gebruik van voertuigen en diagnose-informatie.

De laatste tijd is er de nodige beweging zichtbaar op de logistieke-softwaremarkt. Volgens financieel adviesbureau CFI groeit het aantal investeringen (zie kader in dit artikel) omdat wereldwijd de logistieke voorraadproblemen, ontstaan tijdens de coronacrisis, nog steeds niet voorbij zijn.

Lees het volledige artikel op computable.nl