Artikel 4 januari 2022

Metaverse is de attractie op techbeurs CES

Consumer Electronics Show 2022 vandaag van start

De metaverse, het gehele netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3d-ruimtes, trekt veel aandacht tijdens de CES, ‘s werelds grootste techshow die vandaag in Las Vegas in aanvang neemt. Ook Lalaland, de Nederlandse ontwikkelaar van virtuele paspoppen op basis van neurale netwerken, waagt zich in deze jonge wereld.

Bedrijven als Facebook, Roblox and Epic Games investeren miljarden in de ontwikkeling van de metaverse; Facebook veranderde zelfs zijn naam in Meta. Mede door deze rebranding neemt de belangstelling voor metaverse-technologie toe. Nike presenteert samen met Roblox de virtuele wereld Nikeland, een platform waar gebruikers communiceren, sporten en gamen met behulp van digitale versies van zichzelf.

Lalaland sluit aan bij de rij van techbedrijven die tijdens de CES tools toont waarmee de virtuele toekomst vorm en inhoud krijgt. De laatste innovatie van de Amsterdamse startup is de Meta Model Creator. Dit product bedient zich van artificial intelligence (ai) en biedt de mogelijkheid virtuele modellen van elke grootte, pasvorm en huidskleur te genereren. De doelgroep bestaat uit modemerken, retailers, digitale ontwerpers en makers van visuele content. 

De gepersonaliseerde winkelervaring die Lalaland in Las Vegas toont, moet leiden tot hogere conversie en een grotere klantloyaliteit. Tijdens CES laat de startup zien wat er gebeurt als ai en blockchain ‘botsen’ met een non-fungible token. Deze tokens creëren een niet meer te veranderen digitaal bezit. De markt voor metaverse gaat zich naar verwachting explosief ontwikkelen. Bloomberg Intelligence verwacht dat in 2024 al een omvang van achthonderd miljard dollar is bereikt.

Lees het volledige artikel op computable.nl