Artikel 2 juni 2022

Microsoft komt met pakket voor beheeridentiteiten

Microsoft kondigt Entra aan, een uitgebreide reeks oplossingen om organisaties te helpen hun identiteitsprotocollen te beheren. De nieuwe productfamilie is ontwikkeld om alle soorten identiteiten te verifiëren en de toegang tot alle bronnen te beveiligen en beheren. Alles vindt plaats vanuit één gebruiksvriendelijke hub.

De Entra-familie omvat Azure Active Directory (Azure AD), evenals twee nieuwe productgroepen: cloud infrastructure entitlements management (ciem) en gedecentraliseerde identiteit. De producten in deze familie helpen gebruikers veilige toegang tot alles te bieden door middel van identiteits- en toegangsbeheer, beheer van cloud-infrastructuur-rechten en identiteitsverificatie. Microsoft zal deze productfamilie blijven uitbreiden. Identiteit wordt gezien als een van de hoekstenen van cyberbeveiliging in de toekomst.

Azure AD is Microsofts belangrijkste product voor identiteits- en toegangsbeheer. Azure AD External Identities blijft de identiteit-oplossing voor klanten en partners. Daarnaast kondigde Microsoft nieuwe oplossingen aan en verschillende productinnovaties. Identity Governance helpt ‘identity lifecycles’ te beheren, het on-/offboarding proces te vereenvoudigen en geautomatiseerde workflows te initiëren wanneer factoren veranderen.

Lees het volledige artikel op computable.nl