Artikel 3 augustus 2021

NXP weet toelevering chips te vergroten

NXP Semiconductors uit Eindhoven dat een groot deel van de chipproductie heeft uitbesteed, heeft zich tijdens het afgelopen tweede kwartaal goed kunnen redden. Ondanks het chiptekort wist NXP de omzet te verhogen tot 2,6 miljard dollar, een stijging van 43 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Kurt Sievers, topman NXP, zegt maatregelen te hebben genomen om de toelevering te vergroten. Dit sterkt zijn vertrouwen dat gedurende de rest van het jaar en ook in 2022 ‘zeer robuuste groei’ mogelijk is. Eerder dit jaar was Sievers nog pessimistisch. 

De resultaten over het tweede kwartaal lagen boven de mediaan van de voorspellingen. NXP blijft zeer positief over de langetermijnvraag in alle markten die de chipmaker bedient. Het bedrijf levert vooral aan de auto-industrie. Ook de sector ‘industrial & iot’ is een grote afnemer.

De operationele winst volgens de Amerikaanse Gaap-regels bedroeg in het tweede kwartaal 573 miljoen dollar tegen een verlies van 145 miljoen dollar een jaar eerder. NXP koopt op grote schaal eigen aandelen in. Tussen 5 juli en 2 augustus werd voor één miljard dollar aandelen teruggekocht.

Lees het volledige artikel op computable.nl