Artikel 1 december 2021

PostNL op zoek naar nieuwe cio; Marcel Krom vertrekt

Marcel Krom, chief information officer van PostNL, gaat het bedrijf per 1 mei 2022 verlaten. Het officiële statement luidt dat hij heeft besloten om zijn carrière een nieuwe invulling te geven. Niet bekend is welke nieuwe functie hij straks gaat bekleden. Ook Resi Becker, directeur van Mail Nederland, stapt op. Daarmee vertrekken twee belangrijke steunpilaren van Herna Verhagen, de topvrouw van het postbedrijf.

Krom geldt als het brein achter de verregaande digitalisering van PostNL. De post – en pakjesbezorger behoorde in 2013 tot de eerste grote Nederlandse ondernemingen met een ‘full cloud’ strategie. Een versnelde digitale transformatie zorgde ervoor dat PostNL mee kon bewegen met de snelle veranderingen in de logistieke wereld. Het bedrijfsmodel werd regelmatig aangepast. En Krom moest telkens de juiste ict-bouwstenen aandragen. Tegelijkertijd noopten kostenoverwegingen tot uitbesteding van ict-taken.

70 procent van alle innovaties wordt door ict gedreven. Krom’s credo is dat PostNL ‘alles wat beweegt’ moet volgen. Ook naar klanten toe speelt de cio bij een bedrijf als PostNL een belangrijke rol. Potentiële opdrachtgevers vragen vaak als eerste naar de interfacing, de api’s en de app waarover het klantcontact moet lopen. Van logistieke dienstverleners wordt een razendsnelle responstijd verwacht. De it-infrastructuur is daarbij cruciaal.

Lees het volledige artikel op computable.nl