Artikel 11 maart 2022

Scenario’s (4) voor succesvolle inzet van slimme bril

Virtual reality en augmented reality zijn op de zakelijke markt in opkomst. De (op)komst van 5G en edge computing zal deze trend verder versterken. En nu al zien we realistische zakelijke scenario's voor de inzet van assisted reality.

De drijvende kracht achter de toenemende populariteit van virtual reality (vr) en assisted/augmented reality (ar) is – het komt niet als een verrassing – de coronapandemie. Digitale transformatie was de afgelopen twee jaar bittere noodzaak voor organisaties om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Vr en ar bleken uitstekende mogelijkheden te bieden om werknemers op locatie van de juiste ondersteuning te blijven voorzien. Maar er komen veranderingen aan, veranderingen die nu al van invloed zijn.

Zo verandert de naderende komst van 5G de spelregels en dit zal een exponentiële groei van de toepassing van ar en vr tot gevolg hebben. Een groei die bovendien een andere vorm zal krijgen: van ar die vooral via mobiele devices ondersteund wordt naar ar die via slimme brillen beleefd wordt. Niet zo gek dus dat 63 procent van de organisaties verwacht in de komende drie jaar deze smart glasses in te gaan zetten.

Een andere belangrijke ontwikkeling is de opkomst van edge computing. De verwachting is zelfs dat deze technologie voor de meeste verandering zal gaan zorgen, dus nog meer dan ai en iot. Zo verwacht IDC dat er eind 2024 achthonderd procent meer edge-applicaties in gebruik zullen zijn.

Lees het volledige artikel op computable.nl