Artikel 29 oktober 2021

Software in auto zegt steeds vaker ‘no’

Bugs in software teisteren de auto-industrie. De Nederlandse Consumentenbond signaleert als nieuwe trend de opkomende software-problematiek. Fouten in de software komen bovenop problemen met de elektronica in auto’s. Die laatste categorie van problemen speelt al een aantal jaar, maar nu geeft vooral de software hoofdpijn.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond onder zevenduizend automobilisten. Vooral in elektrische auto’s laat de software de chauffeur relatief vaak in de steek. ‘Computer says no’, verschijnt er dan op het dashboard-scherm.

Vaak moet de auto dan naar de garage voor een software-update. Bij Tesla kan dit over-the-air. Vooral Tesla Model S krijgt regelmatig ‘error’ meldingen op zijn overigens fraaie scherm. Bij Tesla 5 zorgt het informatiesysteem nogal eens voor problemen. Als de computer vastloopt, kan je daar weinig mee. 

Bezitters van zo’n auto doen er verstandig aan dichtbij een garage te gaan wonen. Tesla staat dit jaar samen met Citroën en Volkswagen onderaan de merkenlijst. 

Lees het volledige artikel op computable.nl