Artikel 9 november 2021

Travis Road Services haalt 5 miljoen euro op

Het softwarebedrijf Travis Road Services haalt 5 miljoen euro op bij Shell Ventures, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en investeerder Wil Versteijnen.

Het snelgroeiende boekingsplatform uit Tilburg kan met dit geld zijn Europese groei versnellen. Travis is actief in zeventien landen. Het streven is in de komende jaren een volledige Europese dekking te bereiken. 
Via Travis kunnen transportbedrijven op de juiste plaats en tijd essentiële roadservices, zoals truckwash, tankcleaning, truckparking en –repair vinden, boeken en betalen. Het boekingsplatform verbindt transporteurs met lokale dienstverleners in heel Europa. De transacties worden automatisch afgewikkeld. Inmiddels zijn meer dan 1.100 service-locaties aangesloten. Meer dan 250.000 voertuigen maken gebruik van het platform.
Ceo Dennis van Veggel, tevens oprichter, ziet de transport en logistiek snel digitaliseren. Ook allerlei diensten die onderweg worden afgenomen, horen daarbij. Volgens hem krijgen transporteurs dankzij Travis meer grip op hun rittenplanning met als gevolg minder kosten, omrij-kilometers of onnodig stilstaande voertuigen. 
Klant van het eerste uur, GVT-directeur Wil Versteijnen, investeert mee. ‘De combinatie van een groot servicenetwerk en hun online-monitoringtools resulteert in meer transparantie, zowel voor ons als voor onze klanten,’ stelt hij. ‘Bovendien worden alle transacties die binnen het Travis-netwerk worden uitgevoerd, automatisch samengevoegd op één verzamelfactuur.’

Lees het volledige artikel op computable.nl