Artikel 14 juli 2020

Unit4 stoot wholesale-erp-tak af aan KCS

Kerridge Commercial Systems (KCS) heeft Unit4 Wholesale uit Sliedrecht overgenomen voor een onbekend bedrag. De Britse leverancier van enterprise resource planning (erp)-software voor de detail- en groothandel en distributiebranche, versterkt er zijn marktpositie in de Benelux mee. Eerder dit jaar nam het bedrijf het Belgische Infomat over en eind 2018 het Nederlandse AGP.

Unit4 Wholesale is een erp-pakket voor het automatiseren van (groot)handelsbedrijven en distributeurs in de Benelux. Zo’n veertig jaar geleden begon Unit4 hier onder andere mee; de basis vormt het groothandelspakket Omnivers, later herdoopt tot Agresso Wholesale om daarna onder de naam Unit4 Wholesale op de markt te worden gebracht.

De software is door de jaren heen in samenwerking met klanten verder verrijkt en gestandaardiseerd. Unit4 Wholesale bevat functionaliteit voor zaken als voorraadbeheer, warehouse management, inkoop, besteladviezen, in- en verkoopcontracten, prijsbijstellingen en distributie. Er werken zo’n zestig mensen bij deze erp-tak.

Lees het volledige artikel op computable.nl