Artikel 2 september 2022

Usoft helpt Intergamma af van legacy

Softwareleverancier Usoft vervangt bij retailorganisatie Intergamma oude IBM AS/400-maatwerkapplicaties door het low-code-platform van Usoft. De vervanging draagt bij aan een flexibel, toekomstbestendig en schaalbaar applicatielandschap. Intergamma is het moederbedrijf van kluswinkels Karwei en Gamma.

De samenwerking richt zich primair op de vervanging van AS/400-applicaties die niet binnen het nieuwe systeem voor enterprise resource planning (erp) zijn in te passen. Dit nieuwe systeem is gebaseerd op Microsoft Dynamics. Voor veel oude toepassingen is bovendien specifieke kennis nodig en die is steeds minder beschikbaar.

De selectie van Usoft volgde op een proof of concept bij Intergamma. Hieruit bleek dat de Naardense softwareleverancier binnen twee weken een deel van het legacy-systeem kon overzetten. Dit gebeurt met behulp van een techniek die bestaande softwarecode ontrafelt en allerlei details uit de oude systemen terughaalt. De opgehaalde kennis kan daarna via low-code in een nieuwe applicatie worden geladen.

Lees het volledige artikel op computable.nl