Artikel 24 mei 2022

Vanderlande zet JD Edwards-erp in Oracle Cloud

De logistieke en financiële processen van Vanderlande verlopen sinds kort via de cloud. De Veghelse transportsysteemleverancier, bekend van de bagagebanden op luchthavens, migreerde zijn JD Edwards-systeem voor enterprise resource planning (erp) naar de Oracle Cloud. Oracle-partner Quistor zorgde dat het bedrijfskritische systeem tijdens het migratieproces niet te vaak uitviel.

Vandelande gebruikt al jaren een lokaal draaiende versie van JD Edwards voor veel interne bedrijfsprocessen. De database zat echter tegen zijn grenzen aan, terwijl het bedrijf door verdere groei juist een toename van transacties verwacht.

Omwille van de schaalbaarheid en toekomstbestendigheid besloot Vanderlande het erp-systeem te verhuizen naar Oracle Cloud Infrastructure. Hiervoor moest onder meer de tot dusver gebruikte IBM-database worden vervangen door een Oracle-database. Ook moest de applicatie integreren met ruim honderdtwintig interfaces. Aangezien het bedrijf het systeem beschouwt als het kloppende hart van de logistieke en financiële processen, moest alles gebeuren zonder te veel systeemuitval.

Lees het volledige artikel op computable.nl