Artikel 11 november 2021

Volop dynamiek op beursvloer ICT & Logistiek

ICT & Logistiek zit er weer op! Na twee jaar afwezigheid wist vakbeurs ICT & Logistiek dit jaar duizenden vakgenoten aan te trekken. Zo’n 4000 vakgenoten brachten een bezoek aan de Jaarbeurs in Utrecht. Een dynamische beurs, die in het teken stond van netwerken en kennis opdoen voor het komende jaar.

Het was een bijzondere editie merkten ook de 130 exposanten: bezoekers kwamen naar ICT & Logistiek met een duidelijke informatiebehoefte voor hun organisatie. Er werden dan ook veel contacten gelegd en vervolgafspraken gemaakt.

In de 8 theaters trokken met name de sessies over supply chain management, data, digitalisering, warehouse management en duurzaamheid veel publiek. De praktijkcases van onder meer Tony’s Chocolonely, McDonald’s, Red je Pakketje en Movianto werden druk bezocht.

“Wat een opsteker dat de sector elkaar na twee jaar weer fysiek heeft kunnen ontmoeten”, zegt Victor Ankerman, Sales project manager bij de Jaarbeurs. “Het was een dynamische beurs, met drukbezochte stands, volle theaters en veel lachende gezichten. We merkten dat er bij bezoekers een grote honger was naar kennis en handvatten om de toekomst vorm te geven. Wat dat betreft was het thema ‘Resilient Logistics’ passend gekozen. We hebben de afgelopen dagen echt gewerkt aan een veerkrachtige sector die klaar is voor de toekomst.”

Volgend jaar vindt ICT & Logistiek weer gelijktijdig met Logistica plaats, van 8 t/m 10 november 2022 in de Jaarbeurs Utrecht. Volgens Ankerman heeft ruim 30 procent van de exposanten al weer ingetekend voor de volgende editie. “De ontwikkelingen in de huidige markt gaan zo snel en de omstandigheden veranderen continu. Bij exposanten en bezoekers merken we dat er een grote behoefte is aan een jaarlijkse vakbeurs.”