Artikel 13 januari 2022

Winc Academy schoolt met nieuw geld meer it’ers om

Winc Academy haalt drie miljoen dollar op voor een verdere expansie. Het Amsterdamse online-onderwijsplatform kan met dit groeigeld voldoen aan de grote vraag naar bij- en omscholing van technisch personeel. In het afgelopen jaar verachtvoudigde het aantal actieve studenten al. Covid-19 zorgde voor een versnelling.

De financiering stelt Winc Academy in staat om grote aantallen volwassenen voor te bereiden op een baan als programmeur, data-analist, of een andere tech-carrière. Het edtech-platform heeft grote ambities. Het ziet mogelijkheden om binnen een paar jaar twintigduizend it’ers op te leiden. Winc Academy ontving subsidie van de overheid om belangstellenden met een bestaande baan te helpen aan nieuw werk. De regeling is bedoeld om het personeelstekort in tech te bestrijden.

Doordat de opleidingen volledig online zijn en op eigen tempo zijn te volgen, zijn ze volgens Winc goed te combineren met werk en privéleven. Ook is persoonlijke begeleiding mogelijk. Een actieve community zorgt voor extra betrokkenheid en motivatie.

Lees het volledige artikel op computable.nl