SoftBrick B.V.
Stand: 01.D127
Softbrick helpt organisaties met 200 medewerkers en meer in de Retail, Logistiek, Industrie en Hospitality beter te ondernemen met de inzet van moderne Workforce Management softwareoplossingen.Onze webgebaseerde WFM suites bieden ondersteuning op gebied van ondermeer forecasting en budgettering, personeelsplanning, tijdregistratie en employee- & manager self service. Wij streven naar merkbare verbeteringen van uw bedrijfsprocessen, significante verbeteringen van uw bedrijfsresultaten en een meer vitale, happy workforce. Wanneer uw personeel zich verbonden voelt, hecht samenwerkt, doorgroeit en tevens het werkgeluk ervaart; is dat de ultieme winst, veerkracht en rendement. Dat is onze expertise, onze totaaloplossing, onze software. Dat is waar Workforce Vitality voor staat! Wij delen onze kennis en expertise op dit gebied graag met u, en willen graag samen met u in gesprek om te zien waar Softbrick Workforce Management software uw bedrijfsprocessen kan optimaliseren. Mogen wij uw organisatie ook vitaler maken?Ruim 200.000 gebruikers werken dagelijks met onze softwareoplossingen waaronder Jumbo, Boni, Spar, BCC, Lekkerland, Blokker, Poiesz en Hunkemoller.

Contact

De Elzenhof 7 CD
4191 PA
Geldermalsen Nederland
0345-473259
TwitterLinkedIn

Whitepapers

Producten en diensten

Budgetteren & Normeren 2.0

Bent u op zoek naar de juiste stuurinformatie voor uw planner op basis van per uur of dagdeel? Wilt u de mogelijkheid om de productiviteit heel gericht in te zetten? Dan is Budgetteren & Normeren 2.0 van Softbrick een oplossing voor u. Bespaar en krijg controle op uw personeelskosten door nauwkeuriger te plannen! Budgetteren & Normeren 2.0 maakt voor u dé optimale voorstelling van de benodigde capaciteit per tijdseenheid en per afdeling. De planner is volledige in staat om de juiste persoon met de juiste kwalificaties, op het juiste moment en op de juiste werkplek in te plannen. De voordelen van budgetteren & normeren 2.0: Sturen en bijsturen per dag of dagdeel Grip op uw personeelskosten en uw service, Direct anticiperen op pieken en dalen.

Autoplanning

Bent u op zoek naar een planning die niet alleen de beste bezetting realiseert, maar ook rekening houdt met kosten, tijd voor tijd en de mogelijkheden voor inleen en uitleen? Autoplanning ondersteunt u hierin. Autoplanning houdt bij het maken van een planvoorstel rekening met al deze factoren. Hierbij werkt Autoplanning met in te stellen parameters, zodat er wel de juiste prioriteiten gesteld worden. Door deze juiste prioriteiten te kiezen, kan de planning zo dicht mogelijk bij de gestelde doelstelling komen. Autoplanning zorgt voor een bezetting op het diepste niveau, waarbij gekeken wordt vanuit een hoger niveau. Autoplanning voegt hier een intelligentie toe. Het algoritme van Autoplanning levert een belangrijke ondersteuning om tot een optimale basisplanning te komen, welke de planner nog kan finetunen. Het resultaat is hierdoor veel nauwkeuriger dan de andere plan methoden. Autoplanning houdt rekening met onder andere: Contracten van de medewerkers, De loonkosten, De beschikbaarheid De arbeidstijdenwet. Per situatie kan bepaald worden welke parameters met welke instelling gebruikt worden. Een groot voordeel van Autoplanning is dat het altijd van de actuele informatie van de desbetreffende week uitgaat. Autoplanning zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing door: Minder tijd benodigd voor het planproces,Meer tijd voor de manager om op de werkvloer aanwezig te zijn,Een planning te maken die voldoet aan de arbeidstijdenwet en contracten waardoor geen onnodige risico’s en kosten worden gemaakt.

Employee Self-Service 2.0

Empoyee Self Service is meer dan alleen het afscheid nemen van verlofbriefjes! Met ESS 2.0 krijgen uw medewerkers en managers een krachtige tool in handen, waarmee zij hun taken nog beter uit kunnen voeren, meer medewerker- en klantgericht kunnen werken en vanaf iedere plek direct kunnen communiceren. Met ESS 2.0 wordt de productiviteit verhoogd en de personeelskosten beter beheersbaar en blijvend verlaagd. Werken met ESS 2.0 heeft meer inricht in tijd en kosten én verhoogt zowel de tevredenheid van managers als die van medewerkers. Met gebruik van een smartphone kunnen medewerkers eenvoudig roosters bekijken, verlof aanvragen en saldostanden bekijken. De app is beschikbaar voor iOS, Android, in combinatie met Softbrick WFM v6.0 Web en in combinatie met Speakap. Daarnaast is de app beschikbaar in vijf verschillende talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Pools. Uitbreiding functionaliteiten Naast de standaard ESS uitvoering, is het ook mogelijk om extra functionaliteiten toe te voegen: Beschikbaarheid In ESS 2.0 kan de medewerker zelf aangeven wanneer men beschikbaar is. Deze beschikbaarheid is vervolgens bij het plannen te zien, zodat direct rekening gehouden wordt met de voorkeuren van de medewerker. Dit geldt natuurlijk ook bij het anticiperen bij calamiteiten zoals bij uitval met ziekte. Het grote voordeel is dat u geen onnodige tijd kwijt bent met het zoeken naar een beschikbare medewerker. Vanaf nu kunt u direct schakelen op basis van de voorkeuren van de medewerkers. Mijn Team Gaat u ervan uit dat uw team zelfsturend genoeg is om onderling te zorgen voor een juiste planning? Dan is de optie “Mijn Team” een ideale toevoeging in ESS. Met Mijn Team worden de verschillende roosters van het hele team getoond. Daarnaast kunnen de medewerkers inzien wanneer er wel of juist geen verlof aangevraagd kan worden. Shift advertising Heeft u een gat in de planning en wilt u dat de medewerkers hierop zelf kunnen in schrijven? Dit gaat heel eenvoudig met de ESS Shift Advertising functionaliteit. U geeft aan welke shift ingevuld moet worden en bied deze aan in de app. De door u geselecteerde medewerkers kunnen hierop reageren. Deze medewerkers kunnen vervolgens tot een gekozen tijdstip reageren of ze geïnteresseerd zijn. Uw medewerkers krijgen hierdoor nog meer eigen inbreng op de planning. Dit verhoogd zowel de tevredenheid als de inzet.

Links

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners