CaptureTech Corporation B.V.
Stand: 01.E060

Bij CaptureTech draait alles om traceability. Als specialist in automatische identificatie ligt onze focus op een zo effectief mogelijke inzet van technologieën als Voice, RF-scanning en RFID. Met als doel: het optimaal laten functioneren van logistieke processen in, magazijnen, distributiecentra, winkels, en tijdens transport. Hiervoor ontwikkelen en implementeren wij pasklare oplossingen en systemen.

CaptureTech heeft ook een naam opgebouwd als ontwikkelaar van innovatieve producten. Met een aantal hebben wij een doorbraak bereikt in effectiviteit en efficiency (tijd- en kostenbesparing), voor logistieke toepassingen zoals sleutelmanagement en verzegeling van goederen. Voorbeelden hiervan zijn de IntellEseal I, de IntellEseal T, de KeyCaptor en de KeyConductor.

It is all about “next level traceability”.

Contact

Pesetaweg 36
2153 PJ
Nieuw-vennep Nederland
+31 252 241544
LinkedIn

Whitepapers

Producten en diensten

Voice technologie voor optimalisatie logistieke processen

Minder fouten, sneller & veiliger

Heeft u in Nederland of België een distributiecentrum of magazijn en denkt u erover om een voice pickingsysteem te integreren in uw logistieke proces? De voice-oplossing (Vocollect) van CaptureTech kan worden gebruikt voor meer onderdelen van uw voorraadbeheer, maar brengt het grootste voordeel bij orderpicken, ten opzichte van barcode scanning of papier.

Hoe werkt voice picking in de praktijk?

Een voice-oplossing wordt gevoed met data uit het WMS. De producten van CaptureTech communiceren moeiteloos met alle bekende en veelgebruikte WMS’. Met een directe koppeling tussen voice terminals en WMS komen de met voice verwerkte gegevens in real-time in het WMS terecht.

Elke orderpicker draagt een headset met microfoon. Het WMS geeft via de headset in spraak aan naar welke locatie de orderpicker moet lopen. Na het inspreken van een controlegetal dat de juistheid van de locatie garandeert, geeft het systeem in spraak aan hoeveel eenheden hij of zij dient te picken. Op deze manier worden veel voordelen behaald t.o.v. orderpicken met papier of barcodescanning.

RFID technologie voor optimalisatie logistieke processen

Radio frequency identification

Radio Frequency Identification (afgekort RFID) is een methode om data te verzamelen met gebruik van radiogolven die gegevens uitwisselen tussen RFID-tags en RFID-readers. Er is geen ‘direct line of sight’ nodig zoals bij de inzet van barcode. RFID-readers kunnen simultaan lezen van of schrijven naar honderden tags.

RFID-tags

Een RFID-tag is een chip die wordt aangebracht op de te identificeren en volgen krat of pallet. Zo’n tag kan van papier zijn en bestemd voor eenmalig gebruik, maar ook van duurzaam, hufterproof materiaal dat nagelvast kan worden bevestigd en bestemd is voor herhaald gebruik. Er zijn passieve en actieve tags. Passieve RFID-tags worden ‘gewekt’ door een reader, die ook de tag van energie voorziet om te zenden en ontvangen. Actieve RFID-tags hebben een eigen batterij en kunnen onafgebroken of periodiek zenden en ontvangen over grotere afstanden.

RFID-antenne

De tweede component van een RFID-systeem is de RFID-antenne. De antenne functioneert eigenlijk als het oor van het systeem. Het vangt het radiosignaal van de RFID-tag op en geeft dit door aan de RFID-reader, de hersenen van het systeem. RFID-antennes zijn er in vele soorten en maten, afhankelijk van de toepassing. Voor specifieke toepassingen ontwerpt CaptureTech ook zelf RFID-antennes om een optimale leesperformance te kunnen garanderen.

Barcode technologie voor optimalisatie logistieke processen

Barcode / RF scanning

Het scannen van barcodes verkleint de kans op fouten en verhoogt de efficiency. Scannen kan op diverse manieren, bijvoorbeeld met vaste barcodescanners langs een lopende band, of met bedrade of draadloze scanners aan een PC.

CaptureTech heeft ruime ervaring met de implementatie van barcodesystemen. Daarbij hoort ook advisering over onder meer: gebruik van het type barcode, de standaarden (EAN, tegenwoordig GS1 enz., de beste wijze voor het printen van de barcodes; optimale verwerking van de data in het achterliggende WMS of ons Holon-systeem.

PerformanceManager

Een van de grootste kostenposten in een distributiecentrum is arbeid. Om de loonkosten tot een minimum te beperken wordt er veel geïnvesteerd in procesoptimalisatie, maar vaak ontbreekt voldoende inzicht in hoe efficiënt het proces nu echt verloopt en of er toch nog besparingen op arbeid gedaan kunnen worden.

CaptureTech’s unieke PerformanceManager geeft u dat volledige inzicht wel. De gebruikers van de PerformanceManager hebben daardoor significante besparingen kunnen realiseren op loonkosten en tegelijk de kwaliteit van de dienstverlening verbetert.

Doordat de PerformanceManager relevante en zeer gedetailleerde realtime informatie van het hele pickproces verzamelt, kan die bigdata worden gebruikt om knelpunten in het proces op te lossen waardoor efficiënter kan worden gewerkt.

Efficiëntie verbeteren door alle activiteiten te meten

Omdat voor alle activiteiten timers worden aan- en uitgezet, kunnen we exact zien hoe lang er over bepaalde activiteiten wordt gedaan, dus bijvoorbeeld het opbouwen van een rolcontainer, het lopen naar een locatie, het picken zelf en het afzetten van een rolcontainer. Op basis van deze informatie kunnen we wijzigingen in het proces aanbrengen die tot hogere efficiency lijden, zoals bijvoorbeeld pickroutes aanpassen of de locatie van labelprinters zodat er minder gelopen hoeft te worden.

Meer inzicht in voortgang en capaciteit

Ook kunnen we met de PerformanceManager proactief de voortgang van alle orders bewaken en direct zien of het werk in de verschillende secties op tijd klaar zal zijn. Op deze manier kunnen we dus tijdig besluiten om capaciteit binnen het DC te verschuiven, dan wel om extra medewerkers of uitzendkrachten op te roepen of juist eerder naar huis te sturen, waardoor overcapaciteit wordt vermeden.

Daarbij kan de PerformanceManager ook snel problemen herkennen bij individuele orderpickers. Stel dat een gebruiker vaak een controle getal moet herhalen of dat het systeem bepaalde commando’s van de gebruiker niet herkent, kan hierop actie worden ondernomen waardoor deze persoon in het vervolg minder tijd verliest.

Koppeling bestaande systemen

De PerformanceManager kan gekoppeld worden aan uw huidige ERP of WMS systeem en biedt het optimale rendement als het wordt ingezet in combinatie met een Voice Recognition systeem. U zal verbaasd staan over de positieve impact die het voor uw proces kan hebben. Wilt u weten wat de Performance Manager voor u kan besparen? Bel ons voor een vrijblijvende afspraak en demonstratie.

Links

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners