Cyber Security Paviljoen

De logistiek sector is altijd in beweging, letterlijk en figuurlijk. Stilstaan is nooit een optie. Jammer genoeg geldt dat ook voor criminelen. Cybercriminaliteit vormt dan ook een actuele dreiging voor logistiek dienstverleners en komt bij grote, midden en kleine bedrijven voor.

Voorbereid de toekomst in? Bezoek het Cyber Security Paviljoen en vergroot de cybersecurity binnen jouw organisatie.

Cyber Security Paviljoen exposanten

Voor alle ICT diensten één contact. Bizway is dienstverlener op ICT gebied. Geen meerdere telefoonnummers meer, maar 1 contact voor alle ICT diensten. Wij adviseren, installeren en onderhouden uw volledige ICT omgeving, en denken mee over de toekomst.

Stand: 04.B015

CaptureTech zorgt voor de automatisering van logistieke- en bedrijfsprocessen in Nederland en België. Dat doen zij met hard- en softwareoplossingen, eigen systemen en producten waar automatische identificatie technieken als barcode, RFID en Voice Recognition onderdeel van uitmaken. Als specialist in automatische identificatie focussen zij op de efficiënte inzet van technieken zoals Barcode, RFID en Voice Recognition. De juiste combinatie van hardware, software en services resulteert in geoptimaliseerde logistieke processen.

Stand: 04.A012

Al dertig jaar lang voorzien wij klanten van hoogwaardige PSIM software. Ons doel gaat verder dan het leveren van onze PSIM-oplossing aan bedrijven die hun veiligheids- en beveiligingsprocessen willen verbeteren. Ons doel bevind zich in een wereld waarin ondernemingen snel en effectief kunnen reageren op bedreigingen van allerlei aard. Samen met onze klanten werken we aan een veilige morgen, elke dag opnieuw.

Stand: 04.B019

LANCOM Systems is the leading European manufacturer of secure, reliable and future-proof networking (WAN, LAN, WLAN) and firewall solutions for the public and private sectors. The company combines hardware business with virtual network components and Cloud-based software-defined networking (SDN). The result is a unique portfolio of on-premises and Cloud solutions with a central platform for SD-WAN, SD-LAN, SD-WLAN & SD-Security.

Stand: 04.B013

Onyx Cybersecurity biedt praktische hulp bij cybersecurity- en privacyvraagstukken, voor alle ondernemingen en overheid. Zij werken met een team van gecertificeerde specialisten op het gebied van technische informatiebeveiliging, compliance, proces management en privacywetgeving. Onyx implementeert diverse normen rondom cybersecurity en privacy zoals ISO 27001 – ISO 27018, NEN7510 en BIO.

Stand: 04.A022

Zolder biedt digitale bescherming voor de technologie van de toekomst. Voor de ontwikkeling en het onderzoeken van de nieuwe digitale veiligheid werkt Zolder met een team van professionele hackers, ervaren security researchers, softwareontwikkelaars en beveiligingsadviseurs.

Stand: 04.A020

De digitale snelweg en de race tegen cybercriminaliteit.

Op 8 november om 11.45 uur verwelkomen we in de Logistics Arena (mainstage) Dimitri van Zantvliet, directeur Cybersecurity van de Nederlandse Spoorwegen. Hij geeft een bevlogen keynote over de revolutionaire verandering binnen de transport- en logistieksector dankzij de toenemende digitalisering. Verken de complexe wereld van cyberdreigingen, van ransomware tot gerichte aanvallen, en mis deze kans niet om een helder en inzichtelijk perspectief te krijgen op één van de meest urgente kwesties in de transport- en logistieke industrie.

Meld je aan

Cybersecurity: morgen beginnen is te laat

Je brengt je goederen van A naar B, binnen het tijdslot en voor een goed tarief. De concurrentie is namelijk groot. De kans is groot dat je mede daarom al grote slagen maakt in digitaliseren en automatisering. Deze nieuwe technieken brengen echt ook risico’s mee, omdat ketens binnen transport en logistiek van elkaar afhankelijk zijn. Een verstoring in een schakel kan grote gevolgen hebben voor de rest van de keten. Wat is het resultaat als je plannings- of voorraadsysteem platgaat door malware? Of als je een uur niet operationeel bent, of zelfs een complete dag? Daarbij wil je de veiligheid van je chauffeurs garanderen. De fysieke beveiliging heb je daarom al goed op orde, maar hoe zit dat met de digitale veiligheid?

De impact van een cyberaanval

Volgens onderzoek is cybercriminaliteit de grootste bedreiging voor de bedrijfscontinuïteit. Toch is de kans groot dat je niet genoeg bewust bent van dit gevaar. De afgelopen twee jaar zijn cyberaanvallen dan ook in aantal én in complexiteit toegenomen. Vaak hebben andere schakels in de keten er last van als een DC stil komt te liggen. Denk aan niet bevoorraadde supermarkten of vertraging bij bouwprojecten. Deze aanvallen draaien vaak om ransomware of gijzelsoftware. Dit gaat als volgt: cybercriminelen gijzelen data of IT-systemen, extraheren deze data en blokkeren vervolgens de toegang met encryptie. Dat doen ze net zo lang tot de gevraagde som geld is betaald. De ketenintegratie en de hoge ketenafhankelijkheid zorgt dat je met iedereen in contact staat, door alle samenhangende systemen. En alles wat via systemen en internet aan elkaar hangt, is kwetsbaar.