Nieuws
07 juni 2017

Investcorp neemt Abax over voor 189 miljoen euro

Het Noorse Abax, leverancier van elektronische logboeken voor commerciële voertuigen, is in handen gekomen van Investcorp. De investeerder uit Bahrein heeft 189 miljoen euro over voor de aankoop. Ook neemt het de aandelen over van een andere investeerder: Norvestor Equity.

Investcorp wil de internationale groei van Abax zowel organisch als met acquisities ondersteunen. Volgens de nieuwe eigenaar wordt telematica steeds belangrijker, met name in de auto-industrie. De markt van telematica-aanbieders is gefragmenteerd, wat een buy & build-strategie vergemakkelijkt. 

Medio 2015 nam Abax het Nederlandse Trevler over, een specialist op het gebied van uren-, project- en rittenregistratie.

Abax is gespecialiseerd in de ontwikkeling van telematica-oplossingen voor zakelijke- en privévoertuigen. Daarnaast biedt het bedrijf producten voor vloot- en materieelbeheer. Abax heeft 320 medewerkers, verspreid over kantoren in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en China. De omzet van Abax, met het hoofdkantoor in het Noorse Larvik, groeide in 2016 met 32 procent tot ruim 50 miljoen euro. Het bedrijf zegt zo'n 25.000 klanten te bedienen.

Lees meer >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
Logistieknl.jpg
Powered By
logistiekprofs.jpg Evofenedex.jpg
Mediapartners