Nieuws
25 juli 2017

KLM en Air France ruziën over ICT

Luchtvaartmaatschappij Air France en dochterbedrijf KLM liggen in de clinch over de verdeling van ict-projecten. Moedermaatschappij Air France zou het beheer en de ontwikkeling van allerlei ict-toepassingen en datasets naar Frankrijk willen halen. KLM verzet zich daartegen, tot woede van het moederbedrijf.

Volgens de Fransen proberen de Nederlandse ict-verantwoordelijken, tegen nieuwe afspraken in, allerlei ict-taken in Nederland te houden. Het zou gaan om de ontwikkeling van servicebots en sociale-media-activiteiten. Dat meldt het Financiële Dagblad dat met betrokkenen sprak.

Volgens de vakbond probeert KLM ook het ict-beheer rondom het programma voor frequente passagiers, Flying Blue, naar zich toe te trekken. KLM zou weigeren om ontwikkelaars van Air France toegang te geven tot de api (application programming interface) van dat loyaliteitsprogramma. In een brief waarin de grootste vakbond van Frankrijk, CFDT Air France, woedend uithaalt naar ict-managers van KLM spreken de bondsbestuurders van een 'schandalige werkwijze die de minachting aantoont voor Air France, zijn medewerkers en hun vertegenwoordigers.'

KLM wil na vragen van Computable niet op details ingaan. Een woordvoerder bevestigt dat er op dit moment een heroriëntatie plaatsvindt van ict-taken binnen de groep, maar kan niet zeggen wanneer die is afgerond. Zolang dat traject loopt wil hij niet reageren op de details uit de brief van de vakbond.  

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiekprofs.jpg
Mediapartners