Nieuws
27 november 2017

Eerste live transacties met iSHARE op ICT & Logistiek

Deze bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Delft, 27 november 2017 - Het publiek van de vakbeurs ICT & Logistiek krijgt deze week de eerste live transacties met iSHARE te zien. Daarmee is drempelloos data delen in de logistiek weer een stap dichterbij. Met het afsprakenstelsel iSHARE is het vanaf 2018 mogelijk dat iedereen met iedereen op een simpele en gecontroleerde manier data deelt. Ook met tot dusver onbekende partijen.
Aan de bèta-versie - de eerste versie van het afsprakenstelsel die net voor de zomer werd gelanceerd -, werkten meer dan 12 publieke en private partijen uit de logistiek. Sindsdien hebben tientallen organisaties het afsprakenstelsel in de praktijk beproefd en verder verfijnd, met als resultaat dat de eerste live transacties op basis van iSHARE tijdens ICT & Logistiek van 28 tot en met 30 november aan het publiek getoond kunnen worden.

iSHARE: cruciale bouwsteen voor een vertrouwensnetwerk
De live transacties tonen hoe verschillende partijen uit de logistieke keten op basis van een concrete gebruikssituatie met elkaar data delen zonder dat zij elkaar hoeven te kennen, waarbij de ene partij het recht op het inzien van zijn data delegeert aan een bestaande relatie die het vervolgens verstrekt aan diens relatie. De transactie toont niet alleen het gemak waarmee dat kan, maar ook hoe de dataeigenaar met iSHARE de zekerheid heeft dat zijn data gedeeld wordt met een betrouwbare partij, en hoe hij te allen tijde de controle over zijn data houdt.

“De live transacties laten zien hoe iSHARE bijdraagt aan het creëren van een vertrouwensnetwerk waarbinnen meerdere logistieke partijen met elkaar drempelloos data kunnen delen. Er liggen met iSHARE grote kansen voor nog meer samenwerking in de keten, het verder verbeteren van de efficiëntie en het verminderen van de CO2-uitstoot in de sector”, aldus Michiel Haarman, programmamanager van het Neutraal Logistiek Informatie Platform en - namens Topsector Logistiek - opdrachtgever van iSHARE.

2017 het jaar van co-creatie, eerste ‘launching customers’ in 2018
Eind 2017 ronden de co-creatiepartners hun werkzaamheden af en leveren zij de nieuwe versie van het afsprakenstelsel op. Begin 2018 nemen de eerste ‘launching customers’ iSHARE in gebruik.

“Onze co-creatiepartners hebben een buitengewone klus geklaard. In minder dan een jaar hebben zij gezamenlijk een afsprakenstelsel afgeleverd dat geschikt is voor iedereen in de sector: voor alle modaliteiten, grote en kleine organisaties, publieke en private partijen, vragers en aanbieders van data én hun softwareleveranciers. Zij hebben het aangedurfd om de eerste stap te nemen in deze bijzondere innovatie, en daar zijn we heel trots op”, zegt Mariane ter Veen, projectmanager iSHARE. “Organisaties die belangstelling hebben, raad ik aan om contact op te nemen met hun ICT-leverancier en onze website www.ishareworks.nl nauwlettend te volgen.”

De eerste live transacties worden getoond tijdens ICT & Logistiek van 28 t/m 30 november in de Jaarbeurs in Utrecht. In het iSHARE Works Theater. Locatie: hal 3, A011. Dagelijks van 14.00 tot 14.30 uur
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners