Nieuws
05 december 2017

Kersten investeert in buigen en bewerken aluminium

Deze bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Als specialist in de buigtechnologie heeft Kersten onlangs geïnvesteerd in een gloednieuwe ‘non-ferro’-fabriek; speciaal voor het buigen en bewerken van aluminium.
Aluminium buigen
Het buigen en bewerken van aluminium is één van de kernactiviteiten van Kersten. Met meer dan 55 jaar ervaring heeft Kersten veel kennis opgedaan in de buigbaarheid van aluminium. “De kunst bij het aluminiumbuigen is om doorsnedevervorming tot een absoluut minimum te beperken zodat profielfuncties behouden blijven” aldus Bram Top, Sales Engineer Aluminium bij Kersten. “Daarnaast heeft aluminium vaak een esthetische functie waarbij hoge eisen worden gesteld aan de oppervlaktekwaliteit van het materiaal”.

Fysieke scheiding tussen staal en aluminium
In de nieuwe productieruimte worden aluminium profielen gebogen, op maat gesneden, CNC bewerkt en verouderd.
“Met de nieuwe fabriek is 750 m2 meer oppervlakte gecreëerd. Deze schone, non-ferro productieruimte is ingericht met een serie geavanceerde buigmachines, bewerkingsmachines en een oven voor het verouderen van het materiaal van T4 naar T6.” vervolgt Top. ”Hiermee zijn we onze klanten nog beter van dienst, kunnen we de kwaliteit en flexibiliteit verbeteren en onze bedrijfsactiviteiten efficiënter maken. We zijn nu nóg beter en sneller in staat om te reageren op de behoeften van onze klanten.”

Complete halffabricaten
Kersten buigt aluminium profielen met doorsnedes t/m 1.300 mm. Door zowel het buigen als de aanvullende bewerkingen bij één partij onder te brengen wordt de klant ontzorgd en het levert een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing op. “Onze klanten hebben slechts één aanspreekpunt en zijn gegarandeerd van een constante kwaliteit. Indien gewenst leveren we aluminium halffabricaten inbouwgereed aan”.

Synergie met Kersten Duitsland
Kersten in Wanssum (Noord-Limburg) is de hoofdvestiging van de Kersten Group. De groep heeft vier productielocaties, waarvan drie in Europa en één in het Midden Oosten. Er is met betrekking tot het buigen en bewerken van aluminium een nauwe samenwerking tussen de vestiging in Nederland en Duitsland. “Bij Kersten Duitsland staan andere type buigmachines en bieden ze naast het walsen ook andere buigmethodes aan, zoals het strekbuigen en doornbuigen. Door de goede synergie met onze Duitse collega’s kunnen we de markt optimaal bedienen op het gebied van gebogen aluminium producten en halffabricaten”.

www.alubending.com
De nieuwe fabriek is in oktober j.l. in productie gegaan.
Meer informatie over de mogelijkheden is te vinden op de nieuwe website www.alubending.com.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiekprofs.jpg
Mediapartners