Nieuws
09 januari 2018

Nvidia helpt Volkswagen met zelfrijdende auto

De Amerikaanse chipmaker Nvidia gaat toekomstige auto’s van Volkswagen voorzien van zijn zogenaamde Drive IX-platform. Dit moet een ‘intelligentie copiloot’ realiseren, die op basis van data een juiste beslissing maakt tussen de weggebruikers. Dat kondigen de partijen aan tijdens de Consumer Electronics Show (CES) 2018 in Las Vegas.

Nvidia’s Drive IX-platform is een softwareontwikkelings-kit waarmee gebruikers apps ontwikkelen op basis van kunstmatige intelligentie (arifical intelligence, ai)). Voorbeelden van toepassingen zijn gezichtsherkenning voor het ontgrendelen en versleutelen van een voertuig, omgevingsherkenning om bestuurders te waarschuwen voor potentieel gevaar, gebarenherkenning voor bediening en taalherkenning voor stembesturing. Ook kan de blik van de bestuurder worden gevolgd, om eventuele afleiding te constateren.

Nvidia gaat nu de samenwerking met Volkswagen aan om een zogenaamde intelligentie copiloot te ontwikkelen. Via dat systeem wordt data afkomstig van sensoren binnen en buiten de auto verwerkt. Op basis van deep learling analyseert de auto het gedrag van andere weggebruikers om zo een juiste beslissingen te nemen.

De partijen claimen dat dit systeem gedurende de gehele levencyclus van de auto wordt vernieuwd middels softwareupdates. Dit moet in de toekomst bijdragen aan nieuwe mogelijkheden in autonoom rijden.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiekprofs.jpg
Mediapartners