Nieuws
08 november 2018

FOX Global Express kiest voor MendriX TMS

Deze bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Om meer transparantie te geven in onder andere Estimated Time of Arrival (ETA), besloot FOX Global Express om over te stappen op MendriX TMS. “Omdat wij in korte tijd enorm gegroeid zijn, hadden wij betere ondersteuning nodig”, aldus Léon Maigret, transportplanner van FOX Global Express.
Met een wagenpark van inmiddels meer dan 20 busjes bleek het oude TMS niet afdoende te zijn. In de zoektocht naar een nieuw TMS vergeleek de logistiek dienstverlener, die vooral veel spoedritten afhandelt, vier aanbieders. “MendriX kon het meest uitgebreide pakket bieden, dat toch eenvoudig is in gebruik”, aldus Maigret. Het TMS dat FOX voorheen gebruikte, was vooral geschikt voor kleinere bedrijven. “Veel van de administratie verliep buiten het oude pakket om.”

Meer overzicht met MendriX TMS
FOX Global Express werkt sinds deze zomer met het nieuwe Transport Management Systeem. “Met MendriX willen we meer overzicht krijgen op de werkzaamheden en meer inzicht op managementniveau, want welke ritten leveren nu het meeste op? Zo kunnen we daar onze dagelijkse werkzaamheden op afstemmen en deze voor alle betrokkenen aanzienlijk vergemakkelijken. Op termijn zouden we dankzij MendriX de werkzaamheden dusdanig kunnen optimaliseren dat we meer doen met dezelfde middelen”, meent de transportplanner.

Over FOX Global Express
FOX Global Express is ontstaan in Nederland en heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam. Het bedrijf heeft vijf kantoren op strategische locaties, met een breed scala aan logistieke diensten en oplossingen over de hele wereld. Een greep uit de wereldwijde logistieke diensten die FOX biedt, zijn zee- en luchtvracht import en export, koeriers- en douanediensten, internationale expressdiensten, distributie en warehousing. In Nederland heeft het bedrijf een wagenpark van ruim 20 busjes, waarmee de logistieke dienstverlener zijn klanten bedient. FOX Global Express verzorgt spoedwerk, rijdt vaste routes voor opdrachtgevers en start binnenkort met het aanbieden van een landelijke distributie service .
Voor meer informatie, bezoek ook de website.

MendriX op de ICT & Logistiek
Ook dit jaar kunt u MendriX weer vinden op de ICT & Logistiek ( Standnummer: 01.B050). Wij zijn benieuwd naar uw logistieke uitdagingen. Kom en daag ons uit op 7 en 8 november. Wij wijzen u graag de weg naar hét TMS.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Mediapartners