Nieuws
14 november 2018

EU stopt geld in digitale transformatie landbouw

De Europese Unie stopt twintig miljoen euro in het Smart Agrihubs-project. Dat moet een brede digitale transformatie van de Europese landbouw- en voedingssector mogelijk maken. Het project ging op 1 november van start.

De it-initiatieven die momenteel in de landbouw worden ingezet, zijn te gefragmenteerd en worden maar door een kleine groep voorlopers (early adopters) ingezet, vindt de EU. Smart Agrihubs wil daarom zo’n 140 digitale innovatiehubs (dih’s) en tweeduizend competentiecenters over heel Europa verbinden om de landbouw een digitaal zetje te geven. Het project zal daarvoor in eerste instantie verder bouwen op bestaande projecten en ecosystemen als Internet of Food and Farm. Het consortium bestaat uit een uitgebreid netwerk van startups, midden- en kleinbedrijven, dienstverleners, technologie-experts en eindgebruikers.

Alle dih's zijn afgestemd op negen regionale clusters onder leiding van organisaties die nauw verbonden zijn met nationale of regionale digitaliseringsinitiatieven en fondsen. Deze aanpak wordt ondersteund door achtentwintig innovatie-experimenten waarin ideeën, concepten en prototypen verder worden ontwikkeld en op de markt geïntroduceerd.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Mediapartners