Nieuws
22 november 2018

Ierse robots ingezet bij orderpicking in Benelux

De Nederlandse logistiek specialist Costo heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Ierse technologiebedrijf Eiratech Robotics, expert op het gebied van robotsystemen. De samenwerking maakt orderpicken met behulp van robots voor veel meer bedrijven mogelijk, onder meer in de e-commerce.

Costo is een logistieke systeemintegrator ook Gorinchem dat klanten helpt bij het inrichting van magazijnen in allerlei branches. Het bedrijf heeft in het Tilburgse zusterbedrijf xTend een aanbieder van warehouse management systemen (WMS). Costo levert zelf producten als rollerbanen maar werkt tevens met partners voor onder andere orderpicking systemen.

Een nieuwe partner op dat vlak is Eiratech Robotics, een jong Iers bedrijf uit Dublin dat in de logistiek hoge ogen wil gooien met een nieuwe robottechnologie. Zo'n zeventig procent van de orderpick-tijd wordt nu nog verspild met lopen en zoeken naar goederen. De Eiratech Eirabot, een robot die wordt bestuurd via een draadloos netwerk, kan die verspilde tijd terugdringen en het aantal picks per uur verzesvoudigen in vergelijking met een conventioneel systeem. Essentieel in een tijd waarin consumenten verwachten dat online bestelde producten binnen 24 uur in huis zijn, aldus beide bedrijven.

De deal maakt Costo tot partner van Eiratech Robotics voor de Benelux en biedt het Ierse bedrijf tevens kansen in Duitsland. Eiratech heeft al projecten lopen in Groot-Brittannië en Spanje.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Mediapartners