Nieuws
19 december 2018

Dura Vermeer investeert in datascientist HAL24K

Dura Vermeer heeft een strategische investering geplaatst in de Amsterdamse scale-up HAL24K. De samenwerking tussen het bouwbedrijf en de datascience-specialist moet resulteren in meer inzicht in (de conditie van) assets, verkeersstromen en logistiek, maar ook de operationele efficiëntie van Dura Vermeer verhogen. Eerder investeerden ingenieursbureau RoyalHaskoningDHV en Vinci Energies, onderdeel van Vinci, in HAL24K.

HAL24K levert slimme systemen en datascience-oplossingen met het doel om 'smart infrastructure' mogelijk te maken. HAL24K’s data-intelligenceplatform helpt bedrijven en overheden om relevante data te verzamelen en om op basis van die gegevens onderbouwde beslissingen te nemen.

Dura Vermeer ziet het partnerschap als een belangrijke stap in zijn ontwikkeling tot digitale bouwer. Door de samenwerking hoopt de bouwonderneming haar opdrachtgevers te voorzien van betrouwbare en voorspellende informatie en advies met betrekking tot assetmanagement, logistiek en mobiliteitsvraagstukken.

Eén van de eerste gezamenlijke projecten betreft het optimaliseren van het schouwproces van snelwegen door middel van automatische beeldherkenning. Daardoor hoeven medewerkers minder vaak fysiek de weg op en zijn eventuele schades en andere aandachtspunten eerder te detecteren. Dit is niet alleen veiliger, maar reduceert ook de kosten. Dankzij datagedreven verkeersvoorspellingen is het bouwbedrijf bovendien in staat weggebruikers beter te informeren bij wegwerkzaamheden, is de verwachting.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Mediapartners