Nieuws
12 februari 2019

EU kondigt Europese vrachtinformatieplatform aan

De Europese Unie heeft aangekondigd dat er een database komt voor autoriteiten om de controletaken die samenhangen met de elektronische vrachtbrief (e-cmr) te harmoniseren. Dit Europese electronic freight transport information (e-fti)-platform moet binnen vier tot vijf jaar in de lucht zijn.

Vorige maand vond in Brussel de evaluatiesessie over e-cmr plaats, alwaar Lia Potec, EU-beleidsmedewerkster, namens de EU de roadmap voor de digitale vrachtbrief voor de komende vijf jaar ontvouwde. In deze roadmap is een belangrijke rol weggelegd voor de pilot ‘E-CMR Benelux’, die 1 maart vorig jaar van start ging.

Tijdens haar presentatie kondigde Potec aan dat de Europese Unie werkt aan een Europese database voor autoriteiten om de controletaken die samenhangen met de elektronische vrachtbrief te harmoniseren. Gecertificeerde softwareaanbieders die nu meedoen aan genoemde proef krijgen straks de mogelijkheid hun gegevens te delen met deze database. Een van deze gecertificeerde partijen is bijvoorbeeld het Nederlandse Collect + Go uit Den Bosch, een full-serviceprovider voor het digitale-vrachtbrievenproces.

De plannen van de EU vloeien voert uit het zogeheten mobiliteitspakket, waarbij technologische vooruitgang moet bijdragen aan een competitieve en innovatie-gerichte EU-transportindustrie, meer toegankelijke mobiliteit, en een verbetering en versterking van het aantal banen in de sector. Ook moeten de voorstellen de weg banen naar volledig papierloos transport in de interne markt van de EU.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners