Nieuws
12 februari 2019

MCL plaatst als eerste ziekenhuis medewerker in regie van verzuim

Deze bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Ook de komende vijf jaar blijft het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) gebruik maken van de verzuimoplossing Humannet van Axians. Het MCL is echter het allereerste ziekenhuis in Nederland die de medewerker in regie plaatst bij verzuim. Dit bespaart het ziekenhuis dusdanig veel tijd, dat men meer handjes aan de bedden heeft en dus voor betere zorg én ontwikkeling van het eigen personeel kan zorgen.
Self Service Portal
Het MCL heeft zelf intensief meegedacht om het hele traject van verzuimmeldingen anders in te richten. Arie van der Woerdt, directeur P&O bij het MCL, hierover: “Axians is een prima sparringpartner gebleken, ze waren bereid om mee te denken in het anders aanpakken van verzuim en dat heeft uiteindelijk geleidt tot een pilot met Self Service. Deze heeft dusdanig goed uitgepakt, dat we in samenspraak met medewerkers en managers hebben besloten om onszelf hier de komende vijf jaar aan te verbinden.”
Met het nieuwe Self Service Portal kan een medeweker zelf, op een hele laagdrempelige maner, een verzuim- of herstelmelding inschieten. Binnen het MCL wordt op sommige afdelingen zelfs eerder een vervanger gezocht omdat de verantwoordelijkheid nu bij de mensen zelf ligt. De manager hoeft nu niet meer alles zelf te registreren en krijgt meldingen vanuit de applicatie als er daadwerkelijk actie moet worden ondernomen. Dat bespaart tijd die nu voor patiëntenzorg kan worden ingezet.

Volledige ontzorging door Axians
Naast de implementatie van het Self Service Portal zal ook het volledige applicatie beheer worden geoutsourcet naar Axians. Dat houdt in dat het MCL ook tijd bespaard op ontwikkeling en aanpassingen binnen de oplossing. Zo wordt het topklinisch ziekenhuis volledig ontzorgt.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners