Nieuws
11 april 2019

Navigatiechaos door reset gps-ontvanger blijft uit

De aanpassing van de kalendertelling in oudere gps-ontvangers, die in de nacht van 6 op 7 april is doorgevoerd, heeft niet geleid tot grote problemen met verouderde navigatiesystemen. Eerder verschenen onheilspellende berichten over navigatiesystemen die de weg zouden kwijtraken. Uit een belronde langs partijen zoals TomTom, RAI, ANWB en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) blijkt de wijziging geruisloos voorbij te zijn gegaan.

Bij navigatieleverancier TomTom zijn geen grote problemen bekend na het wijzigen van de kalender van gps-satellieten. Eerder wees de aanbieder van navigatieapparatuur op mogelijke gevolgen van die wijziging voor de werking van oudere navigatie-systemen.

Een woordvoerder meldt namens het bedrijf dat er ‘veel’ gebruik is gemaakt van een webpagina waar klanten na het invoeren van het serienummer van hun apparatuur hun verouderde navigatiesysteem hebben geüpdatet. Aantallen worden uit concurrentieoverwegingen niet genoemd.

TomTom stelde ook extra capaciteit in op de telefonische helpdesk, maar die kregen niet meer telefoontjes dan gebruikelijk te verwerken. Wel is bij sommige oudere modellen de functionaliteit voor de weergave van de geplande aankomsttijd (estimated time to arrival) weggevallen. De apparatuur navigeert nog wel zoals het hoort. TomTom heeft die gebruikers een aanbod gedaan om voor een gereduceerd tarief een nieuw systeem aan te schaffen.

Ook de RAI, de vereniging die de belangen van zevenhonderd fabrikanten en importeurs in de mobiliteitsbranche vertegenwoordigt, heeft geen meldingen teruggekregen van grote problemen met navigatieapparatuur. Bij de ANWB bleef het ook rustig.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Mediapartners