Nieuws
14 mei 2019

De grootschalige blockchain komt eraan

De eerste grootschalige toepassingen van blockchain komen eraan. Deze nieuwe manier om decentraal gegevens vast te leggen begint zich gaandeweg te bewijzen. Een aantal blockchain-projecten zal op korte termijn in de implementatie-fase komen. Deze voortgang stemt Frans van Ette, programmamanager van de Dutch Blockchain Coalition (DBC), tot optimisme. Hij is het dan ook niet eens met de harde kritiek op deze 'hype': de grootschalige blockchain komt er in zijn ogen aan. Een gesprek over de stand van zaken.

Vooral in de handel, logistiek, energiesector alsmede het bank- en pensioenwezen lijken de voordelen van een blockchain groot. Bij de administratieve afhandeling van transacties zijn kostenbesparingen van vele tientallen procenten haalbaar. Ook in de handelsfinanciering worden efficiencyvoordelen verwacht. Daarnaast wordt alles inzichtelijker, terwijl fraudeurs minder kans krijgen.

De voortgang van blockchainprojecten stemt TNO-consultant Frans van Ette, programmamanager van de Dutch Blockchain Coalition (DBC), tot optimisme. Hij ziet spoedig een aantal ervan, met name van consortia, in de implementatiefase komen. Sommige zitten daar zelfs al in. Hij bestrijdt dan ook de mening van criticasters dat deze vorm van gedecentraliseerde administratie in de praktijk moeilijk, zo niet onmogelijk, valt toe te passen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Hoofdmediapartner
logistiek-300x300_tekengebied-1.jpg
Premium Event Partner

5-evofendex.png
Mediapartners